Hírek

Egy nagymama véleménye:

Unokám megújult életerejét köszönhetem a craniosacralis terápiának. 20 évesen, otthonülő, magába forduló, teljesen munkaképtelen volt. Heti rendszersséggel jártunk craniosacralis terápiára és most 180 fokos fordulat történt. Számítógépes tanfolyamot végzett, kinyílt, azóta nem lehet ráismerni. Nagyon boldogok vagyunk.

Craniosacralis terápia PDF Nyomtat Email

A craniosacralis terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik.

A szervezet öngyógyító mechanizmusaira és természetes védekezőképességére van hatással.

A kliens felöltözve fekszik a masszázságyon.

A kezelés jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponycsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció,az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.

A craniosacralis terápia egészen más, mint a masszázs, a csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek, a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat.

A szervezet természetes ritmusát, hullámait követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

A craniosacralis terápia egy mélyreható gyógymód, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusát, semlegesíti a stressz nagatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt és jó közérzetet biztosít.