Craniosacralis terápia Nyomtat

A craniosacralis terápia egy különlegesen gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely egyre elterjedtebbé válik.

A szervezet öngyógyító mechanizmusaira és természetes védekezőképességére van hatással.

A kliens felöltözve fekszik a masszázságyon.

A kezelés jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponycsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció,az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása.

A craniosacralis terápia egészen más, mint a masszázs, a csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek, a terapeuta nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat.

A szervezet természetes ritmusát, hullámait követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

A craniosacralis terápia egy mélyreható gyógymód, amely segíti a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusát, semlegesíti a stressz nagatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt és jó közérzetet biztosít.